Burgernet 2.0 beschikbaar

Dankzij de inzet van Burgernet worden vermiste personen gevonden en verdachten aangehouden. De gemeenten hebben een belangrijke rol: zij dragen o.a. zorg voor het onderhouden van het deelnemersbestand en voor de werving van nieuwe deelnemers of appgebruikers.

In januari 2017 is de bouw van het nieuwe Burgernetsysteem gestart. Met Burgernet 2.0 wordt een volwaardig en wederkerig netwerk op het gebied van veiligheid gerealiseerd dat actief is binnen alle vier de domeinen: informeren, betrekken, alarmeren en opsporen. 

Met behulp van het dashboard kunnen gemeenten in een oogopslag zien waar er nog niet voldoende deelnemers of appgebruikers zijn. In deze wijken kunnen vervolgens nieuwe deelnemers worden geworven. Het effect van deze inspanningen is dan weer te volgen in het dashboard. Gemeenten kunnen Burgernet meer gebruiken. Het versturen van preventieve mails en het betrekken van burgers bij de veiligheid kan heel simpel via de Burgernetmail: een herkenbaar en betrouwbaar kanaal.

Wat zijn opvallende vernieuwingen in Burgernet 2.0?

  • Met het nieuwe systeem wordt het mogelijk om foto’s mee te sturen met de berichten. Het wordt dan ook mogelijk voor de appgebruikers om een foto naar Burgernet te sturen.
  • De acties kunnen met het nieuwe systeem ook over de landsgrens heen plaatsvinden.
  • Er kunnen extra communicatiekanalen worden ingezet zoals matrixborden en lichtkranten.

Hier vindt u alle informatie over Burgernet 2.0

U bent hier

<div></div>