Recent benoemd/ voorgedragen

Björn  Lugthart
Harry de Vries
Theo  Bovens
Govert  Veldhuijzen
Erik van Heijningen
Jules  Bijl
Astrid  Heijstee-Bolt
Sandra  Korthuis
Sander de Rouwe
Renze  Bergsma

Burgemeesters

Donderdag 23 september 2021
Jurgen van Houdt, wethouder in Enschede, kreeg rond de komst van een asielzoekerscentrum het nodige op zijn bordje. En ook zijn gezin werd de dupe van alle commotie. Terugkijkend had hij graag eerder een sparring partner gehad om zijn situatie mee te bespreken. ‘Je moet wel een heel veelzijdig mens zijn om alles zelf te weten en te kunnen oplossen.’Lees meer
Woensdag 1 september 2021
Ze maakte het een en ander mee als burgemeester en wethouder, maar een doodsbedreiging deed Letty Demmers, nu ombudsfunctionaris bij de Nationale Politie, beseffen dat een grens was overschreden. Lees meer
Vrijdag 27 augustus 2021

Half april werd Pieter Broertjes geveld door een hersenontsteking en moest hij noodgedwongen al zijn taken neerleggen. Gelukkig is hij inmiddels zodanig hersteld dat hij vanaf 1 september weer langzaamaan zijn taken als burgemeester oppakt. Het NGB is erg blij dat hij ook zijn functie als vice-voorzitter van het NGB weer zal hervatten. 

Lees meer
Dinsdag 24 augustus 2021

Op donderdagavond 26 augustus spreekt SP-Kamerlid Renske Leijten over macht en tegenmacht in de landelijke en lokale democratie. Graag tevoren aanmelden.

Lees meer
Dinsdag 17 augustus 2021

Het sinds 2019 geldende Rechtspositiebesluit decentrale politieke ambtsdragers wordt geëvalueerd. Onderstaande enquête is een van de manieren om een beeld te krijgen van hoe de uitvoering hiervan in de praktijk wordt beleefd.  Bent u een politieke ambtsdrager, bent u betrokken bij de uitvoering van dit rechtspositiebesluit, of heeft u op een andere manier met dit besluit te maken (gehad), dan vragen wij u deze enquête in te vullen. 

Lees meer
Donderdag 22 juli 2021

De afgelopen week is Limburg zwaar getroffen door overstromingen. Na een zwaar coronajaar leek eindelijk een periode van rust en herstel in zicht. Rust die niet alleen inwoners, ondernemers en hulpdiensten gegund was, maar ook de burgemeesters.
Het NGB wenst de collega's in het zuiden via onderstaand bericht veel sterkte. 

Lees meer