Burgemeester Pieter Smit van Oldambt overleden

Geheel onverwacht is vandaag Pieter Smit overleden, dat maakte de gemeente Oldambt bekend. Pieter Smit werd in 2010 burgemeester van de Groningse gemeente Oldambt. Hij is 54 jaar geworden.

Het Nederlands Genootschap van Burgemeesters is geschokt door het overlijden van Pieter. In hem verliest het genootschap een markante en zeer gewaardeerde burgemeester. De gedachten gaan naar de familie, vrienden en alle Oldambters. We wensen hen veel sterkte.


(Foto: Henk Marks)

Condoleance
In de verschillende kernen van de gemeente Oldambt zijn condoleanceregisters geopend.  Ook is er de mogelijkheid uw medeleven online te betuigen. Ga daarvoor naar http://www.condoleance.nl/16981/pieter-smit.html.

Afscheidsbijeenkomst
Op dinsdag 17 april is er in een openbare afscheidsbijeenkomst om afscheid van Pieter Smit te nemen. Locatie: Cultuurhuis De Klinker, Mr. D.U. Stikkerlaan 251 in Winschoten. Daarna vindt de uitvaart in besloten kring plaats. Details volgen via de website van de gemeente.

Kennisgeving (10 april 2018) 
De gemeente plaatste op de dag van het overlijden de volgende kennisgeving:

Intens geschokt en verdrietig namen wij zojuist kennis van het overlijden van onze geliefde burgemeester, onze burgervader, Pieter Smit. Onze gedachten zijn bij de familie van Pieter, die is geconfronteerd met dit ongelooflijk verdrietige en onverwachte overlijden.

Pieter Smit was een geliefd burgervader. Er zal ongetwijfeld nog veel over hem gesproken worden. Maar voor nu, voor dit moment van acute schok en ongeloof, vragen wij u om de familie de ruimte te geven voor het stilstaan bij hun verlies.

Via onze website www.gemeente-oldambt.nl en Facebookpagina www.facebook.com/gemeente.oldambt zullen wij nadere berichtgeving delen omtrent het overlijden van Pieter Smit. Media met vragen kunnen contact opnemen met de woordvoerder van de gemeente Oldambt via T (0597) 48 22 22.

Namens het College van Oldambt,
Herman Groothuis, gemeentesecretaris
Laura Broekhuizen, loco burgemeester

 

U bent hier

<div></div>