Burgemeester Noordoostpolder geeft beste les democratisch burgerschap

Tijdens PrinsjesBurger, onderdeel van het Prinsjesfestival verzorgden twaalf burgemeesters een les democratisch burgerschap, zoals dat kan blijken uit bijvoorbeeld democratische vernieuwing, burgerparticipatie of draagvlakvergroting. Burgemeester Aucke van der Werff (Noordoostpolder) werd uitgeroepen tot winnaar. Hij ontving een oorkonde uit handen van minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). 

In zijn les nam Van der Werff zijn publiek mee in de besluitvorming over de vernieuwing van stadsplein De Deel in Emmeloord. Volgens de burgemeester heeft zijn gemeente dertig jaar lang, zonder succes, geprobeerd dat plein op te vrolijken. In 2014 besloot zijn college het 'helemaal anders te doen'. Aan de mensen uit Emmeloord werd gevraagd hoe zij vonden dat De Deel eruit moest gaan zien. Honderden mensen kwamen volgens Van der Werff bijeen in diverse brainstormsessies en tekenbijeenkomsten. Een jaar later keurde de gemeenteraad hun plannen goed.

De lessen van de burgemeesters, die zowel uit steden als plattelandsgemeenten kwamen, duurden vijf minuten en waren gericht op het MBO-onderwijs.

U bent hier

<div></div>