Bas Verkerk waarnemend burgemeester Beekdaelen

afbeelding van verkerk

De Gouverneur, de heer drs. Th.J.F.M. Bovens, heeft de heer mr. drs. G.A.A. (Bas) Verkerk met ingang van 1 januari 2019 aangesteld tot waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Beekdaelen (Nuth, Onderbanken en Schinnen). De heer Verkerk was van 2004 tot 2016 burgemeester van de gemeente Delft. Sindsdien is hij waarnemend burgemeester in de gemeenten De Bilt en Ommen geweest.

De Gouverneur heeft zijn besluit tot aanstelling van de heer Verkerk als waarnemend burgemeester van de gemeente Beekdaelen genomen na goed overleg met de fractievoorzitters uit de nieuw gekozen gemeenteraad van Beekdaelen. De waarneming van het burgemeestersambt van Beekdaelen zal naar verwachting ongeveer een half jaar gaan duren tot aan de komst van een nieuwe door de Kroon benoemde burgemeester medio 2019.

De procedure voor de benoeming van een burgemeester van de nieuwe gemeente Beekdaelen zal begin 2019 worden opgestart met de vaststelling van de profielschets door de gemeenteraad.

Volgens goed gebruik is de Gouverneur op zoek gegaan naar een waarnemend burgemeester van buiten de bij de herindeling betrokken gemeentes en heeft hij dus niet gekozen voor een van de zittende burgemeesters. Zodoende is hij uitgekomen bij de heer Verkerk. De Gouverneur heeft de heer Verkerk heden be√ędigd als waarnemend burgemeester van Beekdaelen per 1 januari 2019.

De heer drs. G.A.A. (Bas) Verkerk is een zeer ervaren burgemeester. Hij was vanaf 2004 tot 2016 burgemeester van de gemeente Delft (ZH). Daarna heeft hij nog de waarneming van het burgemeestersambt van de gemeente De Bilt (UT) en dat van de gemeente Ommen (OV) op zich genomen. De heer Verkerk is 60 jaar en lid van de VVD.

U bent hier

<div></div>