Arjen Gerritsen voorgedragen in Almelo

afbeelding van gerritsen

De gemeenteraad van Almelo heeft Arjen Gerritsen voorgedragen als nieuwe burgemeester. Hij wordt de opvolger van Jon Hermans in Almelo. Arjen Gerritsen is sinds 2007 burgemeester van De Bilt. Daarvoor was hij burgemeester van de Groningse gemeente Haren (2002-2007). Hij werd geboren in Enter en was jarenlang actief in de Wierdense politiek. Eerst als gemeenteraadslid voor de VVD, daarna als wethouder (1998 -2002). Arjen Gerritsen studeerde fiscale economie aan de Hogeschool Enschede.

Verbindende boegbeeld
"Met Arjen Gerritsen hebben we het verbindende boegbeeld dat Almelo zoekt, met wortels en bestuurlijke ervaring in Twente", aldus Arjen Maathuis, gemeenteraadslid en voorzitter van de vertrouwenscommissie. "Een enthousiaste en energieke burgemeester." De heer Gerritsen is getrouwd en vader van drie kinderen.  De heer Gerritsen heeft aangegeven op zo kort mogelijke termijn in Almelo te gaan wonen.

Benoemingsbesluit
Met de aanbeveling door de gemeenteraad is de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester nog niet afgerond. Op grond van deze aanbeveling doet de Minister een voordracht aan de Ministerraad. Na instemming draagt de minister de kandidaat voor aan de Koning die het benoemingsbesluit tekent. De heer Gerritsen wordt dan naar verwachting in het vroege najaar geinstalleerd als burgemeester van de gemeente Almelo. Dat gebeurt tijdens een buitengewone raadsvergadering. Mevrouw Ank Bijleveld, Commissaris van de Koning, zal hem in deze raadsvergadering de eed of belofte afnemen.

U bent hier

<div></div>