30/01 Politiedebat #11 De Nationale Politie na de Commissie Kuijken

Din 30
januari

‘Of de Nationale Politie Nederland veiliger heeft gemaakt, valt niet te zeggen’ (Trouw), ‘Reorganisatie politie: te snel, duurder en niet per se beter’ (Algemeen Dagblad), ‘Minister Grapperhaus heeft te veel macht over de politie’ (De Volkskrant), ‘Nationale Politie nog steeds niet af’ (Telegraaf), ‘Reorganisatie politie is verre van klaar’ (NOS), ‘Gezag nationale politie in gevaar’ (NRC), ‘Wijkagenten de dupe van komst Nationale Politie’ (RTL).

Het rapport van de Commissie Kuijken over de ontwikkeling van de Nationale Politie kreeg medio november logischerwijs veel media-aandacht. De toon van het onderzoek is begripvol, opbouwend, maar ook kritisch. Is er op alle lagen van de politieorganisatie wel voldoende professionele ruimte? Staat één van de kwaliteitskenmerken van de Nederlandse politie, aanwezigheid in de haarvaten van de samenleving, nog overeind?

Het elfde Politiedebat gaat in op deze, en andere, prangende vragen, voortvloeiend uit ‘Doorontwikkelen en verbeteren. De evaluatie van de Politiewet 2012’. Met medewerking van onder meer Erik Akerboom, Paul ’t Hart, Wim Kuijken, Siebe Riedstra en Bo Wennström.
Gesprekken met aanvullende tafelgasten zijn nog gaande, u ontvangt een e-mail met het definitieve programma zodra dit bekend is.
De avond is in handen van Marianne van den Anker en Bob Hoogenboom.

Inschrijven

Mocht u naar aanleiding van deze informatie al willen inschrijven, dan kunt u terecht op www.politieacademie.nl/congressen

Verzeker u alvast van een plaatsje bij dit zeer interessante Politiedebat #11! U bent van harte uitgenodigd om zich te mengen in het debat.

Het debat vindt plaats op dinsdag 30 januari 2018 van 18.00 - 20.15 uur op de Politieacademie in Apeldoorn, Arnhemseweg 348, 7334 AC Apeldoorn. Voorafgaand aan het debat kunt u tussen 17.00 – 17.45 uur gebruikmaken van een eenvoudige maaltijd.

U bent hier

<div></div>