26/09 Nacht van de integriteit

Woe 26
september

 

“Integriteit van het openbaar bestuur moet wat mij betreft altijd voorop staan” aldus een recente uitspraak van minister Ollongren. Tijdens de Nacht van de Integriteit gaan dagelijks bestuurders met elkaar in gesprek over de vraag hoe zij, zonder te beschikken over juridische instrumenten, invulling kunnen geven aan hun bijzondere verantwoordelijkheid voor de integriteit van het bestuur.

De jaarlijkse Nacht van de Integriteit 2018, op 26 september aanstaande, sluit ook dit jaar aan bij de actualiteit. De voorzitters van bestuursorganen dragen wettelijk de verantwoordelijkheid voor de integriteit van het bestuur. Maar een burgemeester, dijkgraaf of commissaris van de Koning moet zonder juridische instrumenten en bevoegdheden invulling geven aan die verantwoordelijkheid. In de gemeente Brunssum bleek dat zij daardoor met lege handen kunnen staan. Over de vraag of er behoefte is aan meer of andere instrumenten zijn de meningen echter verdeeld.

De Dag en Nacht van de Integriteit op 26 en 27 september vormen hét jaarcongres op het gebied van integriteit en integriteitsbevordering in de publieke sector.

De Nacht van de Integriteit vindt plaats bij de Unie van Waterschappen in Den Haag op woensdagavond 26 september (19.00 – 21.00 uur) en richt zich op dagelijks bestuurders uit het openbaar bestuur.

Het CAOP organiseert de Nacht van de Integriteit in samenwerking met het Interprovinciaal Overleg, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de Unie van Waterschappen en de Ien Dales Leerstoel.

 

Aanmelding

Houdt u de websites van het CAOP en de samenwerkingspartijen in de gaten voor de laatste ontwikkelingen en voor meer informatie. Wilt u zeker zijn van een deelname? Meldt u dan aan via dit aanmeldformulier. Het aantal deelnemers is beperkt, de voorzitters van de dagelijkse besturen van de decentrale overheden hebben voorrang.

 

 

U bent hier

<div></div>