22/02 Atriumlezing: Nieuwe politiek, nieuwe akkoorden (Rob)

Na 21 maart staan tal van burgemeesters, raadsleden, griffiers en externe informateurs weer voor de belangrijke taak om te komen tot nieuwe afspraken voor een nieuwe raadsperiode. In veel gemeenten zijn vier jaar geleden die afspraken vastgelegd in akkoorden die op vernieuwende wijze tot stand zijn gekomen en waarbij bewoners, verenigingen en ondernemers zijn betrokken. Gemeenten vinden het namelijk steeds belangrijker het draagvlak voor hun bestuur en beleid te verbeteren.

Tijdens de Atriumlezing op 22 februari presenteert Miranda de Vries, burgemeester van Etten-Leur en lid van de ROB, deze bundel met een lezing over de nieuwe manieren waarop akkoorden gesloten kunnen worden. Daarbij zal ze uiteraard ook vertellen waarom het zinvol is om het collegeakkoord niet op te stellen via vertrouwelijke onderhandelingen achter gesloten deuren, maar ook bewoners te betrekken bij het opstellen van de politieke agenda voor de komende vier jaar.

Naast de lezing van Miranda de Vries zullen ook de gemeenten Almelo en Cranendonck hun ervaringen met het publiek delen. Beide gemeenten hebben bijgedragen aan de bundel 'Nieuwe politiek, nieuwe akkoorden'.

De lezing vindt plaats van 15.30 tot 17.00 uur in het Atrium van de VNG (Nassaulaan 12, Den Haag). Aansluitend vindt een borrel plaats. U kunt zich hier aanmelden.

Vragen of meer informatie?
Voor vragen kunt u contact opnemen met Jolanda Baaten van de afdeling Bestuurszaken van de VNG, via 06 57 59 32 74 of via atriumlezing@vng.nl.

klik hier voor de flyer

U bent hier

<div></div>