20/01 Kennismaken met Burgemeestersgame op 15/3

Vanuit het NGB heb ik de afgelopen jaren veel tijd en energie gestoken in 'de Burgemeestersgame'. Een serious game waarin we crisisdilemma's uit de werkelijkheid voorleggen aan burgemeesters en hun adviseurs. De game is ontstaan uit een project van TNO, T-Xchange, Thales en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Later haakten ook IFV en NGB nadrukkelijker aan. Uiteindelijk heeft het geresulteerd in een set van ca 12 uiteenlopende scenario's, van kleine incidenten tot grote calamiteiten.

De Burgemeestersgame wordt nu in ca 15 Veiligheidsregio's gespeeld. Voor mensen die de game nog niet of onvoldoende kennen, organiseren IFV, TX-Change en NGB op 15 maart 2016 een middag waarop de Burgemeestersgame gespeeld kan worden. We lichten de scenario's toe en laten zien op welke manier je de game kunt spelen en inzetten. Ook lichten we de methodiek en de leerdoelen van de game toe. Tijdens de nabespreking van de game laten we ook zien hoe je actuele gebeurtenissen en ervaringen kunt toepassen en delen in de game.

Heb jezelf (of een collega?) interesse, meld je dan aan met een mail aan Ida Sebens (ida.sebens@ifv.nl). Voor meer info over de dag kun je ook contact opnemen met Debora Bakker (debora.bakker@ifv.nl).

Datum bijeenkomst:  
15 maart 2016

Tijd:
ca 13-16u 

Locatie:
Deltechpark 24, 2628 XH Delft (ca kwartier lopen vanaf Station Delft-Zuid)

20 januari 2016
Wouter Jong | NGB

 

naar vorige weblog over het rapport van WODC over de nasleep van MH17

 

U bent hier

<div></div>