19/09 Politiedebat 10 'Nederland, het Palermo aan de Grote Rivieren?' (Apeldoorn)

Din 19
september

Burgemeesters: aanpak misdaad Zuid-Nederland levert te weinig op (..) politie en OM boeken te weinig resultaat’ (NOS, 8 juli 2017).
Is dit zo en zo ja, wat zijn dan verklaringen en oplossingsrichtingen? Deze vragen staan centraal in het 10e Politiedebat op 19 september 2017

Burgemeesters kruisen de degens met rechercheleiders, bestuurlijke handhavers en wetenschappers. Het woord ‘ondermijning’ ligt op ieders lippen bestorven en de ‘integrale aanpak’ heeft een hoog aaibaarheidsgehalte in politieke correcte beleidskringen. Maar hoe groot is de kloof tussen de beleidsdroom en de rauwe werkelijkheid? Is Nederland het Palermo aan de Grote Rivieren en zijn wij nog steeds naïef?

Met onder andere Paul Depla (burgemeester Breda), Ruud Bik (Nationale Politie), Sander Schaepman (Hoofd veiligheid & Naleving Helmond), Frank van Ierland (Taskforce BrabantZeeland), Rienk de Groot (hoofd recherche Zeeland-West-Brabant), bestuurders en wetenschappers over de laatste WODC Monitor Georganiseerde Misdaad (‘Hoezo ondermijning?’).
Aan tafel debatten, een mini-college ‘ondermijning’, een vlog van studenten, bespiegelingen door een buitenstaander die meewarig kijkt naar aanpakken ‘uit de vorige eeuw’ en inbreng vanuit de zaal.
De avond wordt in zekere banen geleid door Marianne van den Anker en Bob Hoogenboom die het soms met elkaar aan de stok krijgen.

Het debat vindt plaats op dinsdag 19 september 2017 van 18.00 - 20.15 uur op de Politieacademie in Apeldoorn, Arnhemseweg 348, 7334 AC Apeldoorn. Voorafgaand aan het debat kunt u tussen 17.00 – 17.45 uur gebruikmaken van een eenvoudige maaltijd.

U bent van harte uitgenodigd om zich te mengen in dit debat. U kunt zich hier aanmelden

Indien u niet werkzaam bent bij de politie en dus kiest voor 'Inschrijven niet-politie', kunt u de code 'Debat10' gebruiken om uw inschrijving te voltooien. Na aanmelding ontvangt u een week voorafgaand aan de bijeenkomst van ons een definitieve bevestiging van deelname.

Kijk voor impressies van eerdere Politiedebatten op www.politieacademie.nl/politiedebat

U bent hier

<div></div>