18/9 Covenant of Mayors workshop

Din 18
september

Het Burgemeestersconvenant is wereldwijd het grootste lokale klimaat- en energie-initiatief. Intussen telt het initiatief meer dan 7000 lokale en regionale overheden verspreid over 57 landen. Zij profiteren van de voordelen van een internationale beweging en de bijbehorende technische en methodologische ondersteuning.

Het Burgemeestersconvenant Bureau en de convenant­coördinatoren Rijkswaterstaat en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseren een workshop. Het hoofddoel van de workshop is om de synergie tussen het Burgemeestersconvenant en bestaande nationale initiatieven in Nederland te bespreken. Uiteraard komen ook de behoeften van Nederlandse ondertekenaars met betrekking tot het initiatief van het Burgemeestersconvenant.

Een van de onderwerpen zal het monitoring- en rapportagekader van het Burgemeestersconvenant zijn. In Nederland is het mogelijk om de Klimaatmonitor van het ministerie van EZK daarvoor te gebruiken. Tijdens de workshop willen we controleren of de Klimaatmonitor nog steeds voldoet aan de wensen van de ondertekenaars en de eisen van het Convenant, en nagaan hoe we de Klimaatmonitor kunnen verbeteren.

Laat ons weten wat je zou graag willen bespreken!

Er zullen ook andere aspecten van het Burgemeestersconvenant worden besproken. We horen graag uw suggesties. Als er veel suggesties zijn, zullen we de duur van de vergadering daaraan aanpassen.

Stuur uw onderwerpen en vragen door naar Gert Nijsink van Rijkswaterstaat via e-mail: gert.nijsink@rws.nl

Registreer uw deelname hier.

U bent hier

<div></div>