05/04 Symposium Ondermijnende criminaliteit

Don 05
april

Op donderdagavond 12 april organiseert de gemeente Peel en Maas een symposium over Ondermijnende criminaliteit. Tijdens deze avond wordt u, vanuit verschillende invalshoeken, meegenomen in de wereld van Ondermijning. Criminele activiteiten die het bedrijfs- en verenigingsleven vervuilen zijn een probleem voor ons allemaal. Maar wat doen we eraan?

Hier vindt u de uitnodiging voor het symposium

Wat is ondermijnende criminaliteit?
Bedrijven zonder klanten…maar met veel omzet, drugslabs of wietplantages in een legaal gehuurde schuur of pand, gulle sponsoring van de voetbalclub met contant geld, een ongevraagde ‘beveiliger’ in een café… allemaal voorbeelden van ondermijning; ‘ondernemende’ activiteiten die criminelen opzetten om hun illegale activiteiten te maskeren. Het effect is dat onder- en bovenwereld steeds meer met elkaar verweven raken en dat de grenzen tussen legaal en illegaal vervagen. De echte ondernemer, ook u en wij, krijgen er steeds meer last van.

Samen een vuist maken
Ondermijning wordt de laatste jaren steeds beter onderkend, maar wat doen we eraan als samenleving? De politie en de gemeente kunnen het tegen gaan van ondermijnende criminaliteit niet alleen. Hoe kan een ondernemer of sportvereniging bijdragen? Wat hebben we er zelf aan en wat mag je van elkaar verwachten? Kom luisteren naar wat zij te vertellen hebben en ga in gesprek!

Meer informatie en aanmelden
Kijk op www.peelenmaas.nl > Nieuws > Symposium ondermijnende criminaliteit voor meer informatie en een globaal programma. Ook kunt u zich hier aanmelden.

U bent hier

<div></div>