Burgemeester als boegbeeld

Sinds 2007 ondersteunt het Nederlands Genootschap van Burgemeesters de burgemeesters en locoburgemeesters bij crises. Maar niet alleen in de acute fase worden bestuurlijke lessen en ervaringen gedeeld, ook in de koude fase. In de loop der jaren heeft het NGB met honderden burgemeesters gesproken over het ambt en de moeilijke momenten, waarop de burgemeester geacht wordt leiding te geven aan een geschokte samenleving. De NGB-bundel "De burgemeester als boegbeeld" vat de inzichten op het gebied van crisiscommunicatie samen.

Deze publicatie is hieronder in twee formaten te downloaden.

Voor de PDF-versie, klik hier.

Voor de ePub-versie, klik hier.

Extra exemplaren in gedrukte vorm
We bieden gemeenten de mogelijkheid om gratis 1 à 2 gedrukte exemplaren te bestellen. Dat kan via dit speciale bestelformulier.

 

Verder lezen?
Het nieuwste wetenschappelijke artikel van Wouter Jong gaat over de boegbeeldrol van burgemeesters bij crises. Dit artikel is verwerkt in "De burgemeester als boegbeeld". Tot 1 februari a.s. is het artikel gratis te downloaden van de website van Public Relations Review, daarna komt het achter een ‘slotje’. De download is te vinden op https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0363811117300978.

U bent hier

<div></div>