Benoemingen

afbeelding van gebbenjp

Jean Paul (J.P.) Gebben wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Dronten. De gemeenteraad heeft dit besluit vanavond genomen in een besloten raadsvergadering, op voorstel van de vertrouwenscommissie. Met deze ‘toegankelijke, zeer gemotiveerde en ervaren burgervader, netwerker en verbinder’ heeft de commissie er alle vertrouwen in de beste kandidaat in huis te halen. ‘Hij is iemand die zich met veel enthousiasme en betrokkenheid gaat inzetten voor de inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers van Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant, de regio en daarbuiten’, aldus Paul Vermast, voorzitter van de vertrouwenscommissie.

afbeelding van oudekotte
Gido Oude Kotte (38 jaar) is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Aalsmeer. Dat heeft René Martijn, voorzitter van de vertrouwenscommissie, op 5 februari bekend gemaaktin de gemeenteraad. De nieuwe burgemeester volgt Jeroen Nobel op die waarnemend burgemeester is sinds mei 2015.
afbeelding van bolding
Henk Jan Bolding (63) wordt waarnemend burgemeester van Het Hogeland. Dat maakte CdK René Paas op 10 december jl. bekend.
afbeelding van keereweer

Harry Keereweer (69) wordt per 1 januari waarnemend burgemeester in West Betuwe, de gemeente die ontstaat door de fusie van Geldermalsen, Lingewaal en Neerijnen. Keereweer is door de Commissaris van de Koning Clemens Cornielje benoemd.

afbeelding van verkerk

De Gouverneur, de heer drs. Th.J.F.M. Bovens, heeft de heer mr. drs. G.A.A. (Bas) Verkerk met ingang van 1 januari 2019 aangesteld tot waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Beekdaelen (Nuth, Onderbanken en Schinnen). De heer Verkerk was van 2004 tot 2016 burgemeester van de gemeente Delft. Sindsdien is hij waarnemend burgemeester in de gemeenten De Bilt en Ommen geweest.

afbeelding van vanderborg

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, heeft vandaag Dirk van der Borg beëdigd als waarnemend burgemeester van de gemeente Molenlanden. Hij is per 1 januari 2019 benoemd.

afbeelding van wiersma

De gemeente Westerkwartier krijgt per 1 januari 2019 Koos Wiersma als waarnemend burgemeester. De huidige burgemeester van de gemeente De Marne werd door commissaris van de Koning René Paas op 19 december benoemd, na overleg met de onlangs verkozen lijsttrekkers van de nieuwe gemeente. De termijn geldt tot het moment dat er een burgemeester benoemd is door de Kroon.

afbeelding van strijk
Commissaris van de Koning, Jaap Smit, benoemt met ingang van 1 februari 2019 Robert Strijk tot waarnemend burgemeester van de gemeente Zwijndrecht.
afbeelding van wingerden

Mevrouw P.M. van Wingerden-Boers is vandaag door de commissaris van de Koning, Clemens Cornielje, benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Apeldoorn. Zij vervangt vanaf woensdag 6 februari 2019 John Berends die vanaf dat moment commissaris van de Koning in de provincie Gelderland is.

U bent hier

<div></div>