Benoemingen

afbeelding van pbouvy

De gemeenteraad van Voorschoten heeft Pauline Bouvy-Koene aanbevolen als burgemeester van Voorschoten. Zij is sinds september 2016 al waarnemend burgemeester van Voorschoten, sinds het vertrek van Jeroen Staatsen (VVD) die toen waarnemer werd in Zevenaar.

afbeelding van mol

De gemeenteraad van Laren heeft in zijn vergadering van 3 juli de heer Nanning Mol (38) aanbevolen als nieuwe burgemeester van Laren. De heer Mol (VVD) volgt mevrouw Rinske Kruisinga op, die sinds september 2017 waarnemend burgemeester is in Laren.

afbeelding van weber

De gemeenteraad heeft in een buitengewone besloten raadsvergadering op 15 juli 2019 besloten om de heer J.F. (Han) Weber (52) aan te bevelen als nieuwe burgemeester van de gemeente Zuidplas.

Tot begin mei was de heer Weber (D66) gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland. Als de minister instemt met deze aanbeveling, zal de heer Weber op 30 september geïnstalleerd worden als burgemeester van Zuidplas.

afbeelding van haseloop

De gemeenteraad van Oldebroek heeft op donderdagavond 4 juli 2019 mevrouw T.H. Haseloop-Amsing uit Leek (52 jaar, VVD) aanbevolen voor benoeming als nieuwe burgemeester van de gemeente Oldebroek.

afbeelding van maaren

Pieter van Maaren (55) wordt aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Zaltbommel. Dit besloot de gemeenteraad van Zaltbommel in een raadsvergadering op donderdagavond 4 juli op voorstel van de vertrouwenscommissie. De nieuwe burgemeester wordt naar verwachting in september beëdigd als burgemeester van Zaltbommel.

afbeelding van straat

Dennis Straat (VVD) wordt per 12 augustus 2019 waarnemend burgemeester van Landsmeer. De huidige waarnemend burgemeester, partijgenoot Anne Lize van der Stoel, is per 1 augustus 2019 niet meer beschikbaar.

afbeelding van moolenburgh

De heer D. Moolenburgh wordt door de Zandvoortse gemeenteraad voorgedragen als nieuwe burgemeester van Zandvoort.

afbeelding van wiersma

Commissaris van de Koning René Paas heeft na overleg met de fractievoorzitters in de gemeenteraad van Appingedam maandagavond 1 juli 2019 de heer Koos Wiersma benoemd tot waarnemend burgemeester van Appingedam. De benoeming gaat in per 1 oktober en geldt tot de herindeling op 1 januari 2021.

afbeelding van meijers

John Berends, Commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, heeft Josan Meijers vanavond benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Lingewaard. De burgemeestersvacature in Lingewaard ontstaat door het vertrek van burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven naar de gemeente Haarlemmermeer. Hoe lang mevrouw Meijers waarneemt, is op dit moment onbekend. Wel is zeker dat zij in Lingewaard blijft tot is voorzien in een definitieve opvolger. Josan Meijers begint in Lingewaard op 10 juli, de dag na het vertrek van Marianne Schuurmans.

U bent hier

<div></div>