Benoemingen

afbeelding van hermans-vloedbeld

Jon Hermans-Vloedbeld wordt per 1 april 2020 waarnemend burgemeester van Terschelling. Hermans werd op 23 maart door commissaris van de Koning Brok van Friesland beëdigd.

afbeelding van vanderborg

Dirk van der Borg wordt waarnemend burgemeester van Sliedrecht. Zijn benoeming per 31 maart 2020 volgt op het vertrek van burgemeester Bram van Hemmen, die op 31 maart burgemeester wordt van de gemeente Hoeksche Waard.

afbeelding van lokker

Jan Pieter Lokker wordt per 31 maart benoemd als waarnemend burgemeester van Zoetermeer. Hij komt over vanuit de regio Hoeksche Waard, alwaar hij pas sinds december in dienst was. Jaap Smit, CvK in Zuid-Holland, gaat Lokker officieel installeren.

afbeelding van heerschop

In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Beemster heeft Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland, met ingang van 1 april 2020 Karen Heerschop benoemt tot waarnemend burgemeester.

afbeelding van beekm

Op woensdag 4 maart is Marijke van Beek door commissaris van de Koning John Berends benoemd tot waarnemend burgemeester van gemeente Wijchen. Met ingang van 14 april vervangt zij Hans Verheijen, die burgemeester van Sittard-Geleen is geworden. 

afbeelding van heldoorn1

Sicko Heldoorn is door de Noord-Hollandse commissaris van de Koning Arthur van Dijk benoemd tot waarnemend burgemeester van Waterland. Hij vervangt daar Luzette Kroon (CDA) die sinds 4 februari 2020 dijkgraaf is van Wetterskip Fryslân

afbeelding van hemmen

Dinsdag 18 februari 2020 heeft de gemeenteraad van Hoeksche Waard de heer drs. A.P.J. (Bram) van Hemmen aanbevolen als nieuwe burgemeester.

afbeelding van micheldejong

De gemeenteraad van Wormerland draagt Judith Michel de Jong voor als nieuwe burgemeester.

afbeelding van naterop

De commissaris van de Koning in Zeeland zal Fons Naterop (CDA) benoemen tot waarnemend burgemeester van Kapelle. Hij volgt daar VVD'er Huub Hieltjes op, die nu nog waarnemend burgemeester is, maar is voorgedragen als burgemeester van Duiven.

U bent hier

<div></div>