Benoemingen

afbeelding van sjerps

Ina Sjerps wordt de nieuwe burgemeester van Harlingen. Ze is de opvolger van Roel Sluiter, die eind mei 2021 vertrekt uit de Friese gemeente.

afbeelding van vanderweele

Marian van der Weele wordt de nieuwe burgemeester van Waterland. Van der Weele (D66) is sinds 2014 wethouder in Ouder-Amstel, waar zij ook raadslid was. Zij wordt 11 maart 2021 in Waterland geïnstalleerd.

afbeelding van jandeboer

Burgemeester Jan de Boer gaat van Buren naar Den Helder. De gemeenteraad van Den Helder heeft hem woensdagavond voorgedragen als nieuwe burgemeester. De bedoeling is dat hij in maart 2021 wordt geïnstalleerd. 

afbeelding van burmanje

Burmanje is onder meer commissaris bij de Zeeman Groep en voorzitter van de raad van bestuur van de ANWB.

afbeelding van hjmeijer

Henk Jan Meijer is op 18 november 2020 aangesteld als waarnemend burgemeester van Enschede. Hij is de tijdelijke vervanger van Onno van Veldhuizen, die herstellende is van het coronavirus en thuis herstelt.

afbeelding van dijksma

Sharon Dijksma wordt de nieuwe burgemeester van Utrecht. De gemeenteraad heeft haar dinsdag 10 november voor benoeming voorgedragen. Zij volgt in Utrecht Jan van Zanen (VVD) op, die sinds 1 juli 2020 burgemeester van Den Haag is.

afbeelding van sloots

Klaas Sloots wordt de nieuwe burgemeester van Stadskanaal. De gemeenteraad heeft hem dinsdag 3 november voor benoeming voorgedragen. Sloots (GroenLinks) is nu nog wethouder van Zwolle.

afbeelding van vanextel

Anke van Extel-van Katwijk (CDA) wordt op 20 januari 2021 de nieuwe burgemeester van Asten. Van Extel is sinds 2014 wethouder in Gemert-Bakel. 

afbeelding van devries

De gemeenteraad van Oudewater heeft Danny de Vries (CDA) op 15 oktober 2020 voorgedragen als nieuwe burgemeester. De bedoeling is dat hij in november begint.

U bent hier

<div></div>