Benoemingen

afbeelding van j.van.zanen@utrecht.nl

Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht, is door de Haagse gemeenteraad gekozen als de nieuwe burgemeester van Den Haag. Hij volgt waarnemend burgemeester Johan Remkes op, die in oktober 2019 werd benoemd als tijdelijke opvolger van Pauline Krikke.

afbeelding van leppink

Ina Leppink-Schuitema is per 18 mei 2020 benoemd als waarnemend burgemeester van de gemeente Weert. Zij neemt het stokje over van Jos Heijmans.

afbeelding van aptroot

Charlie Aptroot is per 6 mei 2020 benoemd tot waarnemend burgemeester van Voorschoten. De huidige burgemeester van de Zuid-Hollandse gemeente, Pauline Bouvy-Koene, is wegens ziekte voor onbepaalde tijd uit de roulatie. Aptroot was tot voor kort burgemeester van Zoetermeer, waar hij sinds 2012 in functie was.

afbeelding van hoekvander

De nieuwe burgemeester van Schouwen-Duiveland wordt Jack van der Hoek. Hij is momenteel gedeputeerde van de provincie Noord-Holland. Van der Hoek (D66) neemt op 12 mei het roer over van Gerard Rabelink, die dan met pensioen gaat. 

afbeelding van hermans-vloedbeld

Jon Hermans-Vloedbeld wordt per 1 april 2020 waarnemend burgemeester van Terschelling. Hermans werd op 23 maart door commissaris van de Koning Brok van Friesland beëdigd.

afbeelding van vanderborg

Dirk van der Borg wordt waarnemend burgemeester van Sliedrecht. Zijn benoeming per 31 maart 2020 volgt op het vertrek van burgemeester Bram van Hemmen, die op 31 maart burgemeester wordt van de gemeente Hoeksche Waard.

afbeelding van lokker

Jan Pieter Lokker wordt per 31 maart benoemd als waarnemend burgemeester van Zoetermeer. Hij komt over vanuit de regio Hoeksche Waard, alwaar hij pas sinds december in dienst was. Jaap Smit, CvK in Zuid-Holland, gaat Lokker officieel installeren.

afbeelding van heerschop

In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Beemster heeft Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland, met ingang van 1 april 2020 Karen Heerschop benoemt tot waarnemend burgemeester.

afbeelding van beekm

Op woensdag 4 maart is Marijke van Beek door commissaris van de Koning John Berends benoemd tot waarnemend burgemeester van gemeente Wijchen. Met ingang van 14 april vervangt zij Hans Verheijen, die burgemeester van Sittard-Geleen is geworden. 

U bent hier

<div></div>