Benoemingen

afbeelding van lugthart

Björn Lugthart is op 20 september 2021 voorgedragen als nieuwe burgemeester van Pijnacker-Nootdorp. Lugthart is sinds 2014 wethouder in Rijswijk, waar hij lid is van de lokale partij Wij.

afbeelding van hdevries

Harry de Vries is per 1 oktober 2021 benoemd als waarnemend burgemeester van Montferland. Hij vervangt Peter de Baat, die zich eind augustus heeft ziekgemeld. De Vries is benoemd voor een periode van minimaal één jaar.

afbeelding van tbovens

Theo Bovens wordt waarnemend burgemeester van Enschede. Bovens  (CDA) begint op 2 oktober 2021 met zijn werkzaamheden. Bovens was bijna tien jaar Commissaris van de Koning (gouverneur) in de provincie Limburg en daarvoor onder meer negen jaar wethouder in de gemeente Maastricht.

afbeelding van govertveldhuijzen

Govert Veldhuijzen wordt op 1 oktober 2021 waarnemend burgemeester van Barendrecht. Veldhuijzen (CDA) heeft eerder in diverse gemeenten als waarnemend burgemeester opgetreden. Hij volgt Jan van Belzen op die met pensioen gaat.

afbeelding van jbijl

Jules Bijl wordt op 1 september 2021 waarnemend burgemeester van Leidschendam-Voorburg. Hij wordt de tijdelijke opvolger van Klaas Tigelaar.

afbeelding van vanheijningen

Erik van Heijningen is vanaf 1 september 2021 waarnemend burgemeester van Bodegraven-Reeuwijk. Hij vervangt daar Christiaan van der Kamp (CDA) die per die datum directeur van de Omgevingsdienst Haaglanden wordt. Van Heijningen was vanaf 2011 tot en met 2014 waarnemend burgemeester in de gemeenten Cromstrijen, Middelburg en Hellevoetsluis.

afbeelding van heijstee

Astrid Heijstee-Bolt wordt de nieuwe burgemeester van Kaag en Braassem. De gemeenteraad draagt haar voor benoeming voor. Heijstee is nu nog wethouder (namens de Weesper Stads Partij) en locoburgemeester in Weesp. 

afbeelding van korthuis

Sandra Korthuis wordt de nieuwe waarnemend burgemeester van de gemeente Ooststellingwerf. Korthuis (VVD) volgt Harry Oosterman op die na 16 jaar stopt als burgemeester van Ooststellingwerf.  Op 1 augustus 2021 start Korthuis in de gemeente. 

afbeelding van rouwe

Sander de Rouwe is voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Kampen. De gemeenteraad ziet in de CDA'er de energieke verbinder die gezocht werd als opvolger van Bort Koelewijn. 

U bent hier

<div></div>