Benoemingen

afbeelding van kramer

Johannes Kramer (52) is voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Noardeast-Fryslân. Hij volgt Hayo Apotheker naar verwachting op 6 januari op. Laatstgenoemde is sinds dit jaar waarnemend burgemeester van de gemeente Noardeast-Fryslân. Noardeast-Fryslân ontstond op 1 januari uit de samenvoeging van Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a.

afbeelding van horn

De heer T.C.M. (Tom) Horn is voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Epe. De heer Horn is 59 jaar, getrouwd en heeft 2 dochters. Hij was geruime tijd wethouder in de gemeente Haarlemmermeer.

afbeelding van westmaas

Jan Westmaas is door de commissaris van de Koning in Flevoland, Leen Verbeek, per 15 oktober 2019 benoemd tot waarnemend burgemeester van Noordoostpolder. Hij vervangt daar Harald Bouman die op 7 oktober 2019 liet weten per direct te stoppen.

afbeelding van stoel

De gemeenteraad van Ameland draagt Leo Pieter Stoel (VVD) voor om te worden benoemd tot burgemeester. 

afbeelding van larson

De gemeenteraad van Wijdemeren heeft mevrouw drs. C.R. Larson (52) voorgedragen als nieuwe vaste burgemeester van Wijdemeren. Mevrouw Larson (VVD) volgt de heer Ossel op, die sinds juni 2017 waarnemend burgemeester is in Wijdemeren.

afbeelding van beek

Willibrord van Beek is vanaf 14 oktober2019  waarnemend burgemeester van Gennep. Hij vervangt daar Peter de Koning (VVD) die officieel per 1 november 2019 opstapt maar zijn taken begin september al heeft neergelegd, vanwege verstoorde verhoudingen binnen het college van B en W.

afbeelding van frohlich

De gemeenteraad heeft in een buitengewone besloten raadsvergadering op 9 oktober 2019 besloten om Sjors Fröhlich (52) aan te bevelen als nieuwe burgemeester van de gemeente Vijfheerenlanden. De heer Fröhlich is nu hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio. De nieuwe burgemeester volgt de heer Jan Pieter Lokker op die waarnemend burgemeester is sinds afgelopen januari.

afbeelding van remkes

Johan Remkes (VVD) wordt waarnemend burgemeester van Den Haag. De Zuid-Hollandse commissaris van de Koning Jaap Smit heeft hem met ingang van 12 oktober 2019 benoemd na het opstappen van Remkes' partijgenoot Pauline Krikke.

afbeelding van stoop

Servaas Stoop wordt de eerste burgemeester van de nieuwe gemeente West Betuwe. De gemeenteraad heeft hem voor benoeming voorgedragen. Stoop (SGP) was eerder burgemeester van Dirksland (2002-2012) en Korendijk (2013-2018). In 2019 was hij waarnemend burgemeester van Zuidplas.

U bent hier

<div></div>