Benoemingen

afbeelding van link

Berry Link wordt de nieuwe burgemeester van Veendam. Link (CDA) was tot maart 2019 burgemeester van Geldrop-Mierlo.

afbeelding van jetten

Annemiek Jetten is door de Zuid-Hollandse commissaris van de Koning, Jaap Smit, met ingang van 7 juni 2021 benoemd tot waarnemend burgemeester van Papendrecht.  Jetten (PvdA) vervangt daar Aart-Jan Moerkerke (VVD) die 7 juni burgemeester van Moerdijk wordt. 

afbeelding van heldoorn1

Sicko Heldoorn wordt op 24 juni 2021 benoemd tot waarnemend burgemeester van Heemskerk. Hij vervangt daar Mieke Baltus (CDA) die burgemeester van Lelystad wordt.

afbeelding van Bruggencateten

Mascha ten Bruggencate is door de gemeenteraad van Heiloo voorgedragen voor benoeming tot burgemeester. Zij is nu voorzitter van het dagelijks bestuur van het stadsdeel Amsterdam Centrum en was raadslid in Amsterdam en stadsdeel Centrum.

afbeelding van janschrijen

Jan Schrijen wordt met ingang van 25 mei 2021 waarnemend burgemeester in Landgraaf. Hij neemt de ambtsketen over van Raymond Vlecken (CDA), die is benoemd in Weert.

afbeelding van aptroot

Charlie Aptroot is vanaf 19 mei 2021 benoemd tot waarnemend burgemeester van Hilversum. Aptroot vervangt de zieke burgemeester Pieter Broertjes tot deze is hersteld. Voormalig Tweede Kamerlid Aptroot (VVD) was hiervoor waarnemend burgemeester in Voorschoten, waarnemer in Wassenaar en eerder burgemeester van Zoetermeer.

afbeelding van Ausems

Sacha Ausems wordt de nieuwe burgemeester van Waalwijk. De gemeenteraad heeft haar voor benoeming voorgedragen. Ausems is partijloos, zij was tot maart 2021 interim directeur-bestuurder bij Stichting Sint Jozefoord.

U bent hier

<div></div>