AmbtsketenTV

Het ambt van burgemeester is met waardigheid en eerbied omkleed. Soms stappen de burgemeesters even uit hun statige rol en levert dat aardige beelden op. Het NGB-bureau verzamelde een aantal niet alledaagse bewegende beelden van burgemeesters.

Met een vette knipoog resulteert dat in AmbtsketenTV !

Jos Wienen in een filmpje over zijn vetrek als burgemeester van Katwijk

Maarten Divendal riep de inwoners van De Ronde Venen op om Zilver af te staan voor een nieuwe ambtsketen. Dat leverde 4 kilo zilver op.

Bernt Schneiders opent op spectaculaire wijze het vernieuwde Reinaldapark in Haarlem

Hoe redt je het in een interview? Burgemeester Bort Koelewijn van Kampen geeft er zijn eigen invulling aan.

Burgemeesters van de voormalige Zuiderzeegemeenten zingen De Zuiderzeeballade (remix)

Paulien Krikke opent in een spectaculaire dansact met dansers van Introdans INteractie het Swing on South-festival in de Arnhemse wijk Malburgen.

Achmed Aboutaleb demonstreert zijn kunde in de Nederlandse volkssporten en geeft de term vallende burgemeester weer de letterlijke betekenis terug.

Silverton (Oregon, USA) koos in 2008 de eerste transsexuele burgemeester. Het betreft Stu Rasmussen. In dit fragment ziet u hem/haar hier.

Ivo Opstelten danst de Huppa Huppa om het feest rond het 100-jarig bestaan van de Hofpleinlijn bij de Rotterdammers onder de aandacht te brengen.

Frans Willeme verschijnt als El commandante tijdens het carnaval in Dinkelland nadat de gemeenteraad van Dinkelland hem had voorgedragen voor ontslag.

Intocht van Sinterklaas in Midden-Delfland. Burgemeester Arnoud Rodenburg redt een jongetje dat te water was geraakt. Jongetje, Sint en burgemeester bleven ongedeerd.

België heeft ook burgemeesters, hele opvallende soms zoals Hugo Leroy, de sherriff burgemeester van Gavere. En wat dacht u van deze Vlaamse burgemeesters.

Rond het afscheid van James van Lidth de Jeude (burgemeester van Deventer) is een proefopname voor een serie Burgemeesters in the bush gemaakt. De serie is er nooit gekomen.

 

U bent hier

<div></div>