Agenda

Woe 03
juli

Op 3 juli a.s. vindt in Leusden een bijeenkomst plaats met medewerking van de Rijksrecherche en het Platform Veilig Ondernemen. Daarbij gaan we dieper in op ambtelijke corruptie en de ondermijnende criminaliteit in de buitengebieden. Burgemeesters hebben hier een e-mail over ontvangen, waarmee zij zich kunnen aanmelden.

Don 29
augustus

Eind augustus vindt in Nijmegen het Democratiefestival plaats, om de democratie te vieren en ervaren. Dat we in een land leven waar iedereen zijn of haar mening mag geven, waar verschillen mogen zijn en waar we samen de keuzes maken, hoe moeilijk dat soms ook is. In steeds meer landen staat de democratie onder druk, en het zoeken naar verschillen lijkt het steeds meer te winnen van het vinden van overeenkomst. Op dit festival brengen we mensen uit heel Nederland bij elkaar die elkaar in het dagelijks leven niet snel ontmoeten.

Ook het NGB neemt deel aan het festival. Meer informatie en achtergronden op:
https://www.democratiefestival.nu/

Woe 04
september

In de middag van 4 september organiseert het ministerie van BZK, met medewerking van het NGB, een sympoisum over demonstratierecht. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar demonstraties rond de Sinterklaasintocht(en).

Zat 28
september

Op 28 september vindt van 9.30 - 15.00 uur de jaarlijkse dag van Kinderburgemeesters plaats, dit jaar in de gemeente Stichtse Vecht.
Het thema van deze dag is: Leren participeren in de lokale democratie. 
 

Don 03
oktober

Op 3 oktober vindt het traditionele najaarscongres van het NGB plaats. Dit maal is "Gooiland" in Hilversum gekozen als locatie.

U bent hier

<div></div>