Opleidingsprogramma burgemeesters positief beoordeeld

De subsidieregeling voor professionalisering van burgemeesters is door het ministerie van BZK met vijf jaar verlengd. Het NGB, dat elk jaar op basis van deze subsidieregeling een opleidingsprogramma voor burgemeesters samenstelt, is blij met deze verlenging.

Uit de door BZK uitgevoerde evaluatie blijkt dat de burgemeesters het aanbod van het NGB als zeer waardevol beoordelen.

Het NGB organiseert jaarlijks tussen de 25-30 opleidingen op maat voor burgemeesters. Elk jaar volgen ruim 150 burgemeesters één of meerdere trainingen. In drie jaar tijd bereikt het NGB met het opleidingsprogramma zo’n 80 procent van de burgemeesters. Naast de opleidingen en trainingen organiseert het NGB in het voorjaar ook de Burgemeestersconferenties (voorheen Lochemconferenties geheten), waar jaarlijks zo’n 270 burgemeesters aan deelnemen.

Het NGB is tevreden met de grote deelname van burgemeesters. Ondanks de positieve beoordeling en het hoge deelnamecijfer blijft het NGB streven naar een opleidingsprogramma dat nog beter aansluit bij de behoefte van de doelgroep. Hiervoor heeft het NGB een professionaliseringscommissie bestaande uit negen burgemeesters die in samenspraak met hun collega’s elk jaar het programma actualiseert.