Aankondiging tweede Hayo Apothekerlezing

De tweede Hayo Apothekerlezing wordt verzorgd door vicepresident Thom de Graaf van de Raad van State. Zijn voordracht - op donderdag 17 oktober om 15.30u in de aula van rijksscholengemeenschap Magister Alvinus, Almastraat 5 in Sneek – heeft als titel ‘Lokale democratie en de rol van de burgemeester’.

U kunt zich nu al aanmelden voor deze tweede Hayo Apothekerlezing. Burgemeesters kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar hayoapothekerlezing@sudwestfryslan.nl.

Achtergrond:

Thom de Graaf

Deze tweede Hayo Apothekerlezing wordt verzorgd door vicepresident Thom de Graaf van de Raad van State. Zijn voordracht - op donderdag 17 oktober in de aula van rijksscholengemeenschap Magister Alvinus, Almastraat 5 in Sneek – heeft als titel ‘Lokale democratie en de rol van de burgemeester’.

Rechtshandhaving

De heer De Graaf (1957) zal in zijn lezing ingaan op recente ontwikkelingen met betrekking tot het ambt en het functioneren van de burgemeester als het gaat om de rechtshandhaving.
Nijmegen Zelf bekleedde De Graaf het burgemeesterschap van de gemeente Nijmegen (2007-2012). Hij trad daarmee in de voetsporen van zijn vader, die in de periode 1967-1977 burgemeester was van ‘de Keizerstad aan de Waal’.
Minister en vicepremier Voor zijn burgemeesterschap was De Graaf onder andere Tweede Kamerlid en fractievoorzitter van D66 (1994-2003) en minister van bestuurlijke vernieuwing en koninkrijksrelaties en vicepremier (2003-2005). Voor zijn benoeming in zijn huidige functie was De Graaf zeven jaar lid van de Eerste Kamer (2011-2018).

Bert Blase

Als co-referent tijdens de Hayo Apothekerlezing spreekt Bert Blase (1959), sinds 2017 waarnemend burgemeester van Heerhugowaard, over ‘Lokale democratie en de rol van de inwoners’. Blase was eerder burgemeester van Alblasserdam (2009-2014) en waarnemend burgemeester in Hardinxveld-Giessendam (2012-2014) en Vlaardingen (2014-2017).

Aanmelden

U kunt zich nu al aanmelden voor deze tweede Hayo Apothekerlezing. Dit kan door een mail te sturen naar hayoapothekerlezing@sudwestfryslan.nl. Een vroegtijdige aanmelding stellen wij zeer op prijs.

(De jaarlijkse Hayo Apothekerlezing is in 2017 ingesteld ter gelegenheid van het afscheid van Hayo Apotheker als – eerste kroonbenoemde – burgemeester van Súdwest-Fryslân. De lezing reflecteert met een voordracht en een debat op actuele maatschappelijke ontwikkelingen en het antwoord daarop van het lokaal bestuur.)