Webinar: Wakker in een vreemde wereld?

 

Over de huidige crisis, de impact in de samenleving, onbehagen en de betekenis voor de (loco)burgemeester

De coronacrisis heeft ons in onbekend vaarwater gebracht. Het zijn letterlijk ongekende tijden. Voor iedereen. Ook voor onze mensen in het lokaal bestuur. Wij dragen - net als veel anderen overigens - een essentiële, maar ook een zware verantwoordelijkheid, in een maatschappij die verdeeld is geraakt en waar onrust, onvrede en tegenstellingen de boventoon voeren. Waar veel mensen - vooral ook jonge mensen - snakken naar perspectief en veel mensen gevangen lijken in het eigen gelijk. Of waar agressie een normale manier van meningsuiting dreigt te worden. Die polarisatie maakt het toch al moeilijke werk in deze crisis nog lastiger.

Tijdens dit webinar gaat Marnix Eysink Smeets, lector Publiek Vertrouwen in Veiligheid, in op de impact die de coronacrisis heeft op de maatschappij. Hij schetst naast de actualiteit ook een bredere context; waar komt al het onbehagen (en de polarisatie) in de samenleving, dat soms uitmondt in rellen, precies vandaan? En wat heeft dit alles voor betekenis op uw rol als (loco)burgemeester?

Dit webinar is enkel voor burgemeesters en locoburgemeesters. Burgemeesters kunnen hiernaast inschrijven als ze ingelogd zijn. Locoburgemeesters kunnen zich aanmelden per e-mail. 
Enkele dagen van tevoren ontvangt u per mail de link naar de digitale omgeving.