NGB-Najaarscongres 2022

  ,

De uitdagingen van deze tijd zetten de samenleving en de politiek onder druk. We lijken van de ene crisis in de andere te rollen. Het vertrouwen van de inwoners in de overheid en instituties daalt. Ook het vertrouwen tussen overheden onderling loopt krassen op. Om vertrouwd te worden, moeten de overheden zich betrouwbaar en ‘gezagwaardig’ tonen. Maar wat betekent dat? Kunnen we doorgronden waar het misgaat? Wat zijn de mogelijkheden en kansen voor de toekomst en welke rol hebben burgemeesters in dit verhaal?

Tijdens het NGB-Najaarscongres van donderdag 6 oktober a.s. leveren diverse sprekers een bijdrage aan het thema van deze dag, waaronder de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Hanke Bruins Slot en bijzonder hoogleraar Decentrale Overheden, Geerten Boogaard.

In de middag kunt u kiezen uit uiteenlopende workshops, waaronder een sessie over ‘perceived leadership’: hoe werkt beeldvorming bij leiders en hoe kun je de beeldvorming over jezelf beïnvloeden? 

De dag wordt afgesloten met een optreden van cabaretier en voormalig raadslid Patrick Nederkoorn.

NGB-voorzitter en burgemeester van Alphen aan den Rijn, Liesbeth Spies, nodigt burgemeesters en relaties van harte uit om deze dag bij te wonen.

Schrijf de datum van 6 oktober alvast in uw agenda. Het definitieve programma, met de mogelijkheid om u aan te melden, volgt begin september.