Raad Hof van Twente draagt Ellen Nauta voor

afbeelding van nauta

Mevrouw drs. M.A.H. (Ellen) Nauta (CDA) wordt door de gemeenteraad van Hof van Twente aanbevolen als nieuwe burgemeester voor Hof van Twente. Dat maakte de ondervoorzitter van de gemeenteraad, Hannie Rohaan, vanavond bekend in een openbare raadsvergadering.

Ellen Nauta (52) is sinds 2006 directeur bij het partijbureau van het CDA. Daarvoor werkte zij als regiomanager Midden Amerika en het Caribisch Gebied voor de internationale hulporganisatie Cordaid. Ook was zij van 2001 tot 2007 raadslid en plaatsvervangend fractievoorzitter van de CDA-fractie in de gemeenteraad van Oegstgeest. Ellen Nauta (52) woont in Oegstgeest, is gehuwd en heeft twee uitwonende kinderen.

Met de aanbeveling is de procedure voor een nieuwe burgemeester in Hof van Twente bijna afgerond. De burgemeestersvacature in Hof van Twente (35.000 inwoners) ontstond vorig jaar februari door het vertrek van burgemeester Hans Kok. Sinds die tijd is Jeroen Goudt waarnemend burgemeester.

Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht, waarna bij Koninklijk Besluit tot benoeming wordt besloten.

Het tijdstip waarop mevrouw Nauta als burgemeester van Hof van Twente kan worden geïnstalleerd zal nog nader bepaald worden.

U bent hier

<div></div>