Dirk van der Borg eerste burgemeester Molenwaard

afbeelding van vanderborg
De commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, Jan Franssen, benoemt met ingang van 1 januari 2013 de heer D.R. (Dirk) van der Borg tot waarnemend burgemeester van de gemeente Molenwaard. De heer Van der Borg is 57 jaar en lid van het CDA.

De burgemeestersvacature in Molenwaard is ontstaan vanwege de fusie van de gemeenten Graafstroom, Liesveld en Nieuw-Lekkerland. De commissaris heeft na overleg met de beoogd fractievoorzitters van de gemeenteraad van Molenwaard besloten om tot aan het aantreden van de kroonbenoemde burgemeester een waarnemer te benoemen. Na een gesprek met de heer Van der Borg hebben de beoogd fractievoorzitters hem unaniem voorgedragen als waarnemend burgemeester.

De heer Van der Borg is sinds 2006 burgemeester van de gemeente Graafstroom. In maart van dit jaar is hij unaniem herbenoemd. Eerder was de heer Van der Borg gemeentesecretaris van de gemeente Rijssen, projectleider van de herindeling van Rijssen en Holten, en gemeentesecretaris van de fusiegemeente Rijssen-Holten.

De procedure om te komen tot een kroonbenoemde burgemeester wordt in het eerste kwartaal van 2013 gestart. Naar verwachting treedt na de zomer van 2013 de kroonbenoemde burgemeester aan.

U bent hier

<div></div>