Mevrouw dr. Dassen-Housen voorgedragen voor benoeming tot burgemeester van de gemeente Beesel

afbeelding van dassen

De gemeenteraad van Beesel heeft op 14 december 2010 besloten om mevrouw dr. Petra Dassen-Housen voor te dragen bij de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor benoeming tot burgemeester van de gemeente Beesel.

Mw. dr. Dassen-Housen is geboren op 12 mei 1972 te Kerkrade. Na afronding van haar studie Politicologie en Franse en Italiaanse Taal- en Literatuurwetenschap, is zij gedurende 5 jaren werkzaam geweest als wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit Aken te Duitsland. In deze periode heeft zij tevens haar promotieonderzoek volbracht, waarmee de basis is gelegd voor haar professionele en persoonlijke interesse in politieke, bestuurlijke en maatschappelijke vraagstukken.

Aansluitend is mw. dr. Dassen Housen van 2000-2006 werkzaam geweest voor de Radboudstichting (nu Stichting Thomas More) als projectmanager HBO. In deze functie was zij verantwoordelijk voor het inhoudelijk en organisatorisch aansturen van auteurs, hoogleraren en andere netwerkpartijen.

Sinds 2006 is zij werkzaam als senior adviseur bij FORUM, Instituut voor Multiculturele Vraagstukken. Mw. Dassen-Housen geeft leiding aan een team dat bestuurders en ambtenaren in het lokaal bestuur adviseert op het gebied van integratievraagstukken, met speciale aandacht voor religie en samenleving.

Mw. dr. Dassen-Housen vervult een breed spectrum aan maatschappelijke nevenactiviteiten en is actief als bestuurslid van het CDA te Zaltbommel. Zij is getrouwd en heeft 2 kinderen.

Naar verwachting wordt mw. dr. Dassen-Housen in februari 2011 geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van de gemeente Beesel.

 

Bron: gemeente Beesel

U bent hier

<div></div>