Peter Cammaert (Velsen) ambieert geen nieuwe termijn

Mr. P.A.G. Cammaert (geboren 1950 te Hulst) heeft aangegeven om per 15 september 2009 geen herbenoeming als burgemeester van Velsen te ambiƫren. Peter Cammaert geeft er de voorkeur aan om zijn tijdens zijn burgemeestersloopbaan opgedane ervaring in een andere professionele omgeving in te zetten.

Op 15 september 2003 trad Peter Cammaert aan als burgemeester van Velsen. Hij is mens onder de mensen. Hij is laagdrempelig en benaderbaar en iemand met gevoel voor humor. Cammaert werkt zonder rangen en standen in acht te nemen.

Gedurende zijn Velsense periode gaf Cammaert leiding aan belangrijke ontwikkelingen op het gebied van veiligheid waaronder de actualisering van de crisisbeheersingsplannen, de oprichting van de Veiligheidsregio Kennemerland en de versterking van de relatie met Corus op veiligheidsgebied. Hij droeg ook bij aan het stoppen van de ammoniaktransporten door Velsen.

In 1993 werd Peter Cammaert benoemd tot burgemeester van de Limburgse gemeente Simpelveld. Daar vertrok hij in 1997 om burgemeester te worden van de Overijsselse gemeente Oldenzaal. In 2003 benoemde Hare Majesteit de Koningin de heer Cammaert tot burgemeester van Velsen. Peter Cammaert heeft dus ruim 15 jaar het ambt van burgemeester vervuld.

Bron: Gemeente Velsen

Verder lezen?
Klik hier voor het interview met Peter Cammaert over zijn ervaringen rond de brand van het schip Willem van der Zwan

U bent hier

<div></div>