Meld u aan voor de nieuwsbrief


 

Nieuws

Donderdag 5 januari 2017

Het NGB heeft een update gemaakt van het veelgeraadpleegde zakboek over de bevoegdheden van burgemeesters. Ook is de site met bevoegdheden geupdate en voorzien van recente casuistiek.

Lees meer
Dinsdag 3 januari 2017

Op 31 december is Jan den Ouden overleden. Den Ouden was van 1977 tot 2000 burgemeester van Anna Paulowna. Hij is 78 jaar geworden.

Lees meer
Maandag 2 januari 2017
Per 1 januari 2017 telt Nederland 388 burgemeesters. De gemeenten Sint Oedenrode, Schijndel en Veghel zijn na herindeling samengevoegd tot de gemeente Meierijstad. In 2016 waren er 390 burgemeesters.Lees meer
Woensdag 28 december 2016

Gilles Borrie is vandaag op 91 jarige leeftijd overleden. De voormalige burgemeester van o.a. Eindhoven was jarenlang voorzitter van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters en lid van verdienste van het genootschap.

Lees meer
Zondag 25 december 2016

Het bestuur en de medewerkers van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters wensen u fijne kerstdagen en een gelukkig 2017.

Lees meer
Donderdag 22 december 2016

De Tweede Kamer heeft vandaag ingestemd met het initiatief-wetsvoorstel van de VVD dat burgemeesters meer bevoegdheden geeft om in te grijpen bij ernstige woonoverlast. De Tweede Kamer scherpte met twee amendementen het wetsvoorstel aan. Zo moet het gaan om herhaalde ernstige overlast en wordt het ook mogelijk om op te treden tegen huiseigenaren die bijvoorbeeld via verhuurplatforms als Airbnb hun woning aan overlastgevende toeristen verhuren. 

Lees meer
Donderdag 22 december 2016

Vandaag heeft Breda even twee burgemeesters. Naast de echte (Paul Depla), is dat Tijn, een ongeneeslijk zieke jongen met een levensverwachting van minder dan een jaar. Hij wil zich samen met zijn ouders deze week inzetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Serious Request en aandacht te vragen voor zijn ziekte DIPG (hersenstamkanker). Hij wil mensen uitdagen om hun nagels te lakken (en gelakt te laten tot kerst) en 1 euro te doneren, of 10 euro te doneren aan zijn actie voor Serious Request, dit alles onder het mom van 'Lak aan DIPG'. 

Lees meer
Woensdag 21 december 2016

Provinciale Staten van Friesland hebben Arno Brok aanbevolen als nieuwe commissaris van de Koning in Friesland. De heer Brok is nu burgemeester van Dordrecht en o.a. voorzitter van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters. De verwachting is dat hij begin maart in Friesland geïnstalleerd wordt.

Lees meer
Vrijdag 16 december 2016

"Een breed leidinggevend repertoire is voor burgemeesters essentieel voor effectief crisismanagement", dat constateert Bart de Vries na zijn promotie-onderzoek naar wat bepalend is voor succesvol leiderschap van burgemeesters tijdens crises: hun persoonlijkheid, de context  of beide? Op 15 december 2016 verdedigde Bart de Vries, managing consultant bij Berenschot, zijn proefschrift, getiteld ‘Burgemeesters in crisistijd’ aan de Universiteit Leiden.

Lees meer
Donderdag 15 december 2016
Oud-burgemeester van Aarle-Rixtel Kees Buijs is zaterdag 10 december overleden. Buijs is maar liefst 24 jaar burgemeester van Aarle-Rixtel geweest, van 1973 tot 1997, toen het gemeente Laarbeek werd.Lees meer

Pagina's

U bent hier

<div></div>