Meld u aan voor de nieuwsbrief


 

Nieuws

Woensdag 29 juli 2015

Peter Mangelmans, die 11 jaar lang burgemeester van Best was, is afgelopen zondag overleden.

Lees meer
Dinsdag 14 juli 2015

Op 100-jarige leeftijd is oud-burgemeester Aijolt Kloosterboer van de voormalige gemeente Warffum zaterdag overleden.

Lees meer
Vrijdag 10 juli 2015

Gisteren is in zijn woonplaats Barneveld oud-burgemeester Ton Hardonk overleden. Hardonk was tussen 1971 en 1999 achtereenvolgens burgemeester van Nieuw-Lekkerland, Oldebroek en Barneveld. Hij is 79 jaar geworden.

Lees meer
Maandag 6 juli 2015

De Wassenaarse oud-burgemeester Piet Heijn Schoute is afgelopen zaterdag overleden. Hij is 73 jaar geworden.

Lees meer
Vrijdag 3 juli 2015

Heeft u concrete plannen voor nieuwe vormen van lokale democratie? Pak dan deze laatste kans om mee te doen aan de Democratic Challenge. De Democratic Challenge is een oproep aan iedereen met  ideeën over vernieuwing van de lokale democratie. Denk mee over nieuwe democratische vormen voor jouw gemeente. Iedereen mag meedoen: jong, oud, buurtbewoners, burgemeesters, raadsleden, ambtenaren.

Lees meer
Woensdag 1 juli 2015

Gisteren is oud-burgemeester Jan Eggens overleden. Eggens was van 1993 tot 1996 burgemeester van Gramsbergen en daarna burgemeester van Dantumadeel (1996-2004). Jan Eggens is 72 jaar geworden.

Lees meer
Woensdag 1 juli 2015

Burgemeesters krijgen vanaf heden meer mogelijkheden om personen aan te pakken die rond voetbalwedstrijden geweld plegen of de openbare orde ernstig verstoren. Deze vandalen riskeren gedurende een langere periode een gebiedsverbod, een meldplicht of groepsverbod. Bovendien wordt het eenvoudiger om deze maatregelen voortaan ook te laten gelden bij uitwedstrijden.

Lees meer
Dinsdag 23 juni 2015

In de reeks van mindmaps voor crisisbeheersing waar het NGB aan heeft meegewerkt, is nu ook een mindmap over chemische incidenten uitgekomen. De mindmap is te downloaden via deze site. 

Lees meer
Vrijdag 19 juni 2015

Wanneer kan de burgemeester een huisverbod opeleggen? Wat is een goede aanpak van huiselijk geweld? Welke partijen spelen een rol? Dat staat in de nieuwe publicatie De Wet tijdelijk huisverbod, Een handreiking voor gemeenten en professionals. De handreiking is aangepast aan de nieuwe Jeugdwet en de WMO. Ook is er speciale aandacht voor situaties met kindermishandeling of een vermoeden daarvan.

Lees meer
Dinsdag 9 juni 2015

Minister Plasterk  heeft een notitie aan de Tweede Kamer gestuurd met daarin een aantal uitgangspunten voor de rechtspositie van de verschillende groepen politieke ambtsdragers, waaronder de burgemeesters.  Van alle kanten (o.a. NGB) was aangedrongen op een dergelijke visie om te voorkomen dat elke keer ‘hap snap’  veranderingen in de rechtspositie(s) aangebracht worden.

Lees meer

Pagina's

U bent hier

<div></div>