Meld u aan voor de nieuwsbrief


 

Nieuws

Donderdag 26 maart 2015

In mei 2015 nodigt het ministerie van Infrastructuur en Milieu alle bestuurders van gemeenten, provincies en waterschappen uit voor een inspirerende bijeenkomst over de invoering van de Basisregistratie Grootschalige Topografie en het belang van goede ruimtelijke informatiehttp://www.dataland.nl/bestuurdersbijeenkomsten

Lees meer
Vrijdag 20 maart 2015

Vandaag is Fank IJsselmuiden overleden. IJsselmuiden was burgemeester van Haarlemmerliede en Spaarnwoude en van Edam-Volendam. Na zijn vertrek uit Edam-Volemdam was hij nog waarnemend burgemeester van Noorder-Koggenland. Frank IJsselmuiden is 75 jaar geworden.

Lees meer
Zaterdag 14 maart 2015

De jaarwisseling van 2014-2015 is relatief rustig verlopen als het gaat om overlast en incidenten. Dit is onder meer te danken aan de verkorte afsteektijden voor vuurwerk en een verdubbeling van de inzet van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) in de controle op import van illegaal vuurwerk via de post. Ondanks deze inspanningen is echter door vooral zwaar en illegaal knalvuurwerk, zoals Cobra’s, nog veel letsel te betreuren.

Lees meer
Donderdag 12 maart 2015

Diverse burgemeesters zijn inmiddels op twitter te vinden. Het NGB heeft een overzicht gemaakt met de twitterende burgemeesters.

Lees meer
Dinsdag 10 maart 2015

De Gemertse oud-burgemeester Antoon Heldens is afgelopen woensdag op 89-jarige leeftijd overleden. Heldens, op 18 december 1925 geboren in het Limburgse Ottersum, is van november 1979 tot juli 1988 burgemeester geweest van toen nog de gemeente Gemert.

Lees meer
Vrijdag 6 maart 2015

VNG, het Nederlands Genootschap van Burgemeesters, Openbaar Ministerie en de drie reclasseringsorganisaties Stichting Verslavingsreclassering GGZ, Leger des Heils, Jeugdbescherming en Reclassering, en Reclassering Nederland, hebben afspraken gemaakt  over de terugkeer van (zeden)delinquenten in gemeenten. De partijen willen zo gezamenlijk invulling geven aan de maatschappelijke verantwoordelijkheid om de belangen van slachtoffers, samenleving en daders in balans te brengen.

Lees meer
Donderdag 5 maart 2015

Op donderdagavond 16 april is er in Hilversum een bijeenkomst over de relatie tussen lokale media en lokale democratie. Wat is nodig voor een succesvolle verbinding en wat vraagt dit van ieders rol? Onder leiding van Hans Laroes, voorzitter van de Raad voor Journalistiek, gaan burgemeesters, raadsleden, wethouders, griffiers en gemeentesecretarissen hierover in gesprek met collega’s uit andere gemeenten.

Lees meer
Vrijdag 27 februari 2015

Op vrijdag 6 maart a.s. is er in het gemeentehuis van Medemblik een workshop over terugtrekkende gemeenten en burgers die in hun eigen wijk aan de slag willen. Over motieven, belangen en communicatie. Over gereedschappen om samenwerking tussen gemeenten en burgers te stimuleren en in stand te houden. De workshop is een initiatief van de griffierskringen Noord-Holland Noord en Zuid-Holland Zuid en bedoeld voor burgemeesters, wethouders en gemeentesecretarissen.

Lees meer
Zondag 22 februari 2015

De lokale democratie staat onder druk. Wat vragen nieuwe taken en een veranderende samenleving van de lokale overheid? Wat betekent dit voor het functioneren van de lokale democratie? Tijdens de Democratie 1000 (D1000) op maandag 1 juni 2015 in Apeldoorn gaan duizend burgemeesters, wethouders, raadsleden, griffiers, gemeentesecretarissen, ambtenaren, inwoners, werkgevers en denkers hierover met elkaar in gesprek.

Lees meer
Donderdag 19 februari 2015

Donderdagmiddag 19 februari 2015 is Henk Aalderink, burgemeester van Bronckhorst overleden. Hij was al geruime tijd ziek en onlangs had hij moeten besluiten om terug te treden. Henk Aalderink is 65 jaar geworen.

Lees meer

Pagina's

U bent hier

<div></div>