Benoemingen

Limburgs Gouverneur Theo Bovens heeft de heer Emile Roemer met ingang van vrijdag 16 maart 2018 aangesteld als waarnemend burgemeester van de gemeente Heerlen. De huidige burgemeester van Heerlen Ralf Krewinkel is door persoonlijke omstandigheden voorlopig niet in staat het ambt van burgemeester van Heerlen uit te oefenen.

In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Langedijk heeft de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Johan Remkes, besloten om mevrouw L.A.M. (Leontien) Kompier met ingang van 15 maart 2018 te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Langedijk.

Sicko Heldoorn (61) wordt waarnemend burgemeester van de Noord-Hollandse gemeente Huizen.

Pieter Heiliegers is door de commissaris van de Koning benoemd tot waarnemend burgemeester van Uithoorn. Hij vervult deze functie naast zijn huidige functie als burgemeester van Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

De commissaris van de Koning in de provincie Noord-Brabant, Wim van de Donk, heeft, na overleg met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad, Marcel Fränzel met ingang van 2 februari benoemd tot waarnemend burgemeester in Oosterhout.

Magda Berndsen (67) is benoemd tot waarnemend burgemeester van Súdwest-Fryslân.

Commissaris van de Koning in de Provincie Groningen René Paas heeft na overleg met de beoogd fractievoorzitters van de gemeente Westerwolde Leendert Klaassen uit Zuidhorn benoemd tot waarnemend burgemeester van Westerwolde. De benoeming gaat in per 1 januari 2018 en geldt totdat bij Koninklijk besluit een burgemeester is benoemd. Naar verwachting zal dat medio 2018 gebeuren.

De nieuwe gemeente Waadhoeke begint op 1 januari met de heer Hayo Apotheker als waarnemend burgemeester. Commissaris van de Koning drs. A.A.M. Brok heeft hem donderdag in die functie benoemd. Dit gebeurde na overleg met de beoogde fractievoorzitters van de nieuwe gemeente.

Mevrouw drs. D.A. Bergman is door commissaris van de Koning in Gelderland, Clemens Cornielje, benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Beuningen. Zij vervangt vanaf maandag 15 januari 2018 de heer C.F. van Eert die per donderdag 11 januari 2018 is benoemd tot burgemeester van de gemeente Rheden.

U bent hier

<div></div>