Benoemingen

Marriët Mittendorff wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Heumen. Dat heeft de gemeenteraad tijdens een extra openbare raadsvergadering op maandag 20 februari bekendgemaakt. Mevrouw Mittendorff vervulde sinds begin van dit jaar al de functie van waarnemend burgemeester. Ze volgde daarmee Paul Mengde op die met pensioen ging.

De heer S.C.C.M. Potters (Sjoerd) wordt aanbevolen als nieuwe burgemeester van gemeente De Bilt.

 

De Commissaris van de Koning in de provincie Utrecht heeft, na goed overleg met de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad, per 2 maart 2017 de heer drs. J.P.J. (Jan Pieter) Lokker benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Lopik. De heer Lokker is benoemd in verband met het vertrek van burgemeester Renate Westerlaken-Loos, die per 1 maart is benoemd tot directeur van het Ronald MacDonald Kinderfonds.

De commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 20 februari 2017 de heer drs. J.A. (Koos) Karssen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Waddinxveen. De heer Karssen is 72 jaar en lid van het CDA.

De commissaris van de Koning René Paas heeft na overleg met de fractievoorzitters en een wethouder van de gemeente Appingedam de heer Anno Wietze Hiemstra uit Noordscheschutn benoemd als waarnemend burgemeester van Appingedam. De benoeming gaat in per 1 april 2017 en geldt voor onbepaalde tijd zolang het proces van gemeentelijke herindeling in de provincie Groningen duurt.

De heer P.C.A.M. (Peter) van der Velden wordt waarnemend burgemeester van Dordrecht. De commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit benoemt hem met ingang van 1 maart 2017. De heer Van der Velden is 62 jaar, heeft 26 jaar ervaring als burgemeester en is lid van de Partij van de Arbeid.

Joris Bengevoord wordt aanbevolen als nieuwe burgemeester van de gemeente Winterswijk. De gemeenteraad van Winterswijk heeft dat donderdagavond 9 februari in een extra raadsvergadering unaniem besloten. Hij wordt de opvolger van Thijs van Beem.

De gemeenteraad van Gulpen-Wittem heeft mevrouw Nicole Ramaekers-Rutjens voorgedragen voor benoeming tot burgemeester. Zij zal Bas van den Tillaar opvolgen die vorig jaar burgemeester van Vlissingen werd.

De Renkumse gemeenteraad heeft besloten om Agnes Schaap aan te bevelen als nieuwe burgemeester van de gemeente Renkum. Zij is nu wethouder van Wychen. Agnes Schaap volgt Hein Bloemen op, die vorig jaar als waarnemer is benoemd na het vertrek van Jean Paul Gebben.

U bent hier

<div></div>