Benoemingen

De gemeenteraad van Katwijk beveelt Cornelis Visser als de nieuwe burgemeester van Katwijk aan. Visser is momenteel burgemeester van de gemeente Twenterand.

De gemeenteraad van Midden-Drenthe heeft vanavond een besluit genomen over de aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor een nieuwe burgemeester. Als het aan de raad ligt, wordt de heer Bert Swart in juli de nieuwe burgemeester van Midden-Drenthe.

De gemeenteraad van Doetinchem beveelt unaniem de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties aan om Mark Boumans voor te dragen als de nieuwe burgemeester van Doetinchem. Dat is de uitkomst van de raadsvergadering van 9 maart 2017. Mark Boumans is 42 jaar oud. Hij is op dit moment waarnemend burgemeester van de gemeente Ommen. Hij is gehuwd en heeft 3 kinderen.

De Gouverneur heeft de heer dr. Jan J. Schrijen per 1 maart 2017 aangesteld als nieuwe waarnemend burgemeester van de gemeente Valkenburg aan de Geul.

Marriët Mittendorff wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Heumen. Dat heeft de gemeenteraad tijdens een extra openbare raadsvergadering op maandag 20 februari bekendgemaakt. Mevrouw Mittendorff vervulde sinds begin van dit jaar al de functie van waarnemend burgemeester. Ze volgde daarmee Paul Mengde op die met pensioen ging.

De heer S.C.C.M. Potters (Sjoerd) wordt aanbevolen als nieuwe burgemeester van gemeente De Bilt.

 

De Commissaris van de Koning in de provincie Utrecht heeft, na goed overleg met de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad, per 2 maart 2017 de heer drs. J.P.J. (Jan Pieter) Lokker benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Lopik. De heer Lokker is benoemd in verband met het vertrek van burgemeester Renate Westerlaken-Loos, die per 1 maart is benoemd tot directeur van het Ronald MacDonald Kinderfonds.

De commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 20 februari 2017 de heer drs. J.A. (Koos) Karssen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Waddinxveen. De heer Karssen is 72 jaar en lid van het CDA.

De commissaris van de Koning René Paas heeft na overleg met de fractievoorzitters en een wethouder van de gemeente Appingedam de heer Anno Wietze Hiemstra uit Noordscheschutn benoemd als waarnemend burgemeester van Appingedam. De benoeming gaat in per 1 april 2017 en geldt voor onbepaalde tijd zolang het proces van gemeentelijke herindeling in de provincie Groningen duurt.

U bent hier

<div></div>