Benoemingen

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 1 oktober 2017 mevrouw A.M.A. (Agnes) van Ardenne-van der Hoeven tot waarnemend burgemeester van de gemeente Westland. Mevrouw Van Ardenne is 67 jaar en is lid van het CDA.

In een besloten raadsvergadering besloot de gemeenteraad van Vlieland Tineke Schokker aan te bevelen als kroonbenoemde burgemeester. 

De gemeenteraad van Sluis heeft op 20 juli 2017 besloten mevrouw mr. Marga M.D. Vermue (1962) bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan te bevelen als de nieuwe burgemeester van de gemeente Sluis.

Voormalig Kamerlid voor GroenLinks Ineke van Gent (60) wordt burgemeester van Schiermonnikoog. De gemeenteraad maakte haar voordracht vanavond bekend.

De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman, heeft de heer H.W.M. (Herman) Klitsie (1949) benoemd als waarnemend burgemeester van Goes. Zijn benoeming gaat in op 8 september 2017. Dit besluit volgt op de benoeming van de  heer L.J. (René) Verhulst als burgemeester van de gemeente Ede per diezelfde datum.

Theunis Piersma wordt waarnemend burgemeester van de gemeente Menameradiel. Arno Brok, Commissaris van de Koning, heeft hem dinsdagavond beëdigd. Piersma volgt Tom van Mourik op die naar de gemeente Smallingerland gaat.

De gemeenteraad van 's-Hertogenbosch heeft tijdens de raadsvergadering van 10 juli 2017 drs. J.M.L.N. (Jack) Mikkers aanbevolen als nieuwe burgemeester van 's-Hertogenbosch.

De gemeenteraad van Zaanstad heeft op maandag 10 juli 2017 Jan Hamming voorgedragen als nieuwe burgemeester van Zaanstad. Hij is daarmee de beoogd opvolger van burgemeester Geke Faber die in november vorig jaar na negen jaar afscheid nam van Zaanstad. Op dit moment heeft Zaanstad een waarnemend burgemeester, Ruud Vreeman.

De gemeenteraad van Reimerswaal heeft maandagavond 10 juli in buitengewone raadsvergadering bekendgemaakt mevrouw drs. J.S. (José) van Egmond voor te dragen voor benoeming tot burgemeester van Reimerswaal. Mevrouw Van Egmond is op dit moment wethouder in de gemeente Pijnacker – Nootdorp. Zij volgt Piet Zoon op, die sinds 1 mei 2016 waarnemend burgemeester is.

U bent hier

<div></div>