Benoemingen

De gemeenteraad van Leusden heeft een besluit genomen over de aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Als het aan de raad ligt, wordt Gerolf Bouwmeester begin september 2017 benoemd als burgemeester van Leusden. Met de voordracht volgt de gemeenteraad het advies dat de vertrouwenscommissie unaniem heeft opgesteld.

De gemeenteraad van Oirschot heeft Judith Keijzers voorgedragen als nieuwe burgemeester. Zij is thans wethouder in Waalwijk en zal in Oirschot Ruud Severijs opvolgen. Oirschot krijgt daarmee de jongste vrouwelijke burgemeester van Nederland. Nu is dat Willemijn van Hees, burgemeester van Geertruidenberg.

De gemeenteraad van Steenwijkerland heeft vanavond een unaniem besluit genomen over de aanbeveling voor de nieuwe burgemeester van Steenwijkerland. De gemeenteraad heeft de heer J.H. (Rob) Bats aanbevolen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De gemeenteraad verwacht dat na het zomerreces Rob Bats wordt benoemd als eerste burger van Steenwijkerland.

Mr. L.J. (René) Verhulst wordt de nieuwe burgemeester van Ede. Dit heeft de Edese gemeenteraad vanavond besloten in een extra raadsvergadering. Op dit moment is de heer Verhulst burgemeester van Goes. Hij zal begin september de vertrekkend burgemeester van Ede, Cees van der Knaap, opvolgen.

De gemeenteraad van de gemeente Aa en Hunze heeft het besluit genomen om Piet van Dijk als nieuwe burgemeester aan te bevelen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Naar verwachting zal hij per 14 september 2017 als burgemeester van Aa en Hunze beginnen.

In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeente Langedijk heeft de commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, Johan Remkes, besloten drs. J.Th (Jan) Hoekema te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Langedijk.

De commissaris van de Koning in de provincie Groningen, René Paas, heeft vandaag  Rein Munniksma benoemd als waarnemend burgemeester van de gemeente Slochteren. De benoeming geldt voor de periode 1 augustus 2017 tot en met 31 december 2017. Munniksma bijft ook waarnemend burgemeester van Menterwolde.

De gemeenteraad van Gorinchem heeft op voordracht van de Vertrouwenscommissie van de raad Reinie Melissant-Briene voorgedragen als nieuwe burgemeester van Gorinchem. Op dit moment is Reinie Melissant-Briene directeur en loco-secretaris bij de gemeente Dordrecht. Daarvoor was zij burgemeester van de gemeente Korendijk.

De gemeenteraad van Weststellingwerf heeft vanavond een besluit genomen over de aanbeveling aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor een nieuwe burgemeester. Als het aan de raad ligt wordt André van de Nadort binnenkort benoemd als eerste burger van Weststellingwerf, als opvolger van de per 1 juli vertrekkende Gerard van Klaveren.

U bent hier

<div></div>