Benoemingen

In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Enkhuizen heeft de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Johan Remkes, besloten om Albertine van Vliet-Kuiper met ingang van 10 januari 2018 te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Enkhuizen.

Cia Kroon is bij de Commissaris van de Koning voorgedragen als de nieuwe burgemeester van de gemeente Losser.

 

In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Landsmeer heeft de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Johan Remkes, besloten om mevrouw A.L.E.C. (Anne Lize) van der Stoel met ingang van 17 januari 2018 te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Landsmeer.

De commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 11 januari 2018 de heer J.F. (Frank) Koen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Wassenaar.

De commissaris van de Koning, René Paas, heeft na overleg met de beoogd fractievoorzitters van de gemeente Midden-Groningen de heer Rein Munniksma uit Annen benoemd als waarnemend burgemeester van Midden-Groningen.

Oud-minister van Immigratie en Asiel Gerd Leers wordt de nieuwe waarnemend burgemeester van de Limburgse gemeente Brunssum. Hij volgt Luc Winants (CDA) op, die opstapt vanwege een conflict over integriteit met de rest van het college van burgemeester en wethouders.

De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman, heeft de heer mr. H.B. (Huub) Hieltjes (1965) benoemd als waarnemend burgemeester van Kapelle. Zijn benoeming gaat in op 1 januari 2018. Dit besluit volgt op de benoeming van de heer A.B. (Anton) Stapelkamp als burgemeester van de gemeente Aalten per 22 december 2017.

De gouverneur, de heer drs. Th.J.F.M. Bovens, heeft mevrouw C.C. Leppink-Schuitema met ingang van 6 december 2017 benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Horst aan de Maas.

Jeroen Staatsen is vanaf 1 januari waarnemend burgemeester van de gemeente Geldermalsen. Hij volgt Miranda de Vries op, die aan het einde van dit jaar aan de slag gaat in de gemeente Etten-Leur.

U bent hier

<div></div>