Meld u aan voor de nieuwsbrief


 

Agenda

Don 26
oktober

Op donderdag 26 oktober vindt het Public Matters Lobbyseminar 2017: ‘Lang leve de lokale lobby?!’ plaats (17:00 -18:30uur) in Den Haag. Het seminar wordt georganiseerd in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam. Bijdragen worden geleverd door onder andere Jan van Zanen, Marcel Hanegraaff, Michael Sijbom en Paul van den Bosch.

Vrij 17
november

De Dag van de Lokale Democratie is een dag vol inspirerende voorbeelden en praktische handvatten voor volksvertegenwoordigers, bestuurders, actieve inwoners en professionals die samen aan meer en betere democratie willen werken in hun gemeenten. Dit evenement is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de Democratic Challenge en de beroepsverenigingen van burgemeesters, raadsleden, wethouders, griffiers en gemeentesecretarissen.

Din 28
november

Dit voorjaar organiseerden VNG, IPO, UvW, de Ien Dales leerstoel  en initiatiefnemer CAOP de succesvolle ‘Dag en Nacht van de Integriteit’. In vervolg op deze inspirerende bijeenkomsten voor ambtenaren en dagelijks bestuurders organiseren  dezelfde partijen op 28 november de bijeenkomst “Integriteit in de avond”.  Ook de beroepsverenigingen voor statenleden, raadsleden, waterschapbestuurders en griffiers hebben zich als partner verbonden aan deze bijeenkomst. De bijeenkomst richt zich exclusief op volksvertegenwoordigers van de drie decentrale overheden. Zij krijgen de gelegenheid bieden om, in een vertrouwelijke omgeving, met elkaar in gesprek te gaan over het toegenomen - en volgens sommigen zelfs doorgeschoten – belang dat wordt gehecht aan integriteit en de invloed van media-aandacht  hierop.

U bent hier

<div></div>