Meld u aan voor de nieuwsbrief


 

Agenda

Ma 04
september

Naar een sterkere positie van het raadslid.

Woe 06
september

Tijdens deze actuele tafel (16.00 uur tot 19.00 uur, inclusief afsluitend buffet) brengen we een exclusief werkbezoek aan de Nederlandse Omroep Stichting (NOS). 

Don 07
september

Over het aanzien van de gemeenteraad organiseren NGB, Raadslid.nu en de Vereniging van Griffiers enkele bijeenkomsten als onderdeel van het programma Lokale Democratie in Beweging.

Din 19
september

Burgemeesters: aanpak misdaad Zuid-Nederland levert te weinig op (..) politie en OM boeken te weinig resultaat’ (NOS, 8 juli 2017).
Is dit zo en zo ja, wat zijn dan verklaringen en oplossingsrichtingen? Deze vragen staan centraal in het 10e Politiedebat op 19 september 2017.

Don 05
oktober

Al sinds 1955 houdt het Nederlands Genootschap van Burgemeesters op de eerste donderdag van oktober zijn najaarscongres. Dit jaar is het congres in Lelystad, de gemeente die 50 jaar oud is. Agenda’s stromen snel vol, dus reserveer donderdag 5 oktober 2017 alvast voor het najaarscongres. Aanmelden voor het congres kan via deze link.

Vrij 17
november

De Dag van de Lokale Democratie is een dag vol inspirerende voorbeelden en praktische handvatten voor volksvertegenwoordigers, bestuurders, actieve inwoners en professionals die samen aan meer en betere democratie willen werken in hun gemeenten. Dit evenement is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de Democratic Challenge en de beroepsverenigingen van burgemeesters, raadsleden, wethouders, griffiers en gemeentesecretarissen.

U bent hier

<div></div>