Meld u aan voor de nieuwsbrief


 

Agenda

Don 05
april

Op donderdagavond 12 april organiseert de gemeente Peel en Maas een symposium over Ondermijnende criminaliteit. Tijdens deze avond wordt u, vanuit verschillende invalshoeken, meegenomen in de wereld van Ondermijning. Criminele activiteiten die het bedrijfs- en verenigingsleven vervuilen zijn een probleem voor ons allemaal. Maar wat doen we eraan?

Ma 23
april

De Omgevingswet wordt ook wel de grootste staatsrechtelijke verandering sinds Thorbecke genoemd. De wet betekent een fundamentele verandering in het omgevingsbeleid en vraagt een andere manier van werken. Daarbij gaat het niet zozeer om het formeel vaststellen en invoeren van de wet, maar om wat betrokkenen ermee gaan doen. De Omgevingswet komt er, maar wat gebeurt ermee als deze er is? Lukt het om gaandeweg de geest van de Omgevingswet uit de fles te krijgen? Welke organisatieveranderingen worden gevraagd om de Omgevingswet naar zijn bedoeling uit te voeren? Over deze vragen gaat de Atriumlezing van 23 april, die de VNG in samenwerking met de Vereniging voor Bestuurskunde (VB) verzorgt.

Woe 26
september

“Integriteit van het openbaar bestuur moet wat mij betreft altijd voorop staan” aldus een recente uitspraak van minister Ollongren. Tijdens de Nacht van de Integriteit gaan dagelijks bestuurders met elkaar in gesprek over de vraag hoe zij, zonder te https://app.azavista.com/delegates/register/5a38ee7d-9150-4ae1-a210-13420af00018/b28ee763cabeschikken over juridische instrumenten, invulling kunnen geven aan hun bijzondere verantwoordelijkheid voor de integriteit van het bestuur.

U bent hier

<div></div>